Delta Dunarii

*Delta Dunarii este un veritabil muzeu natural, un tinut unic in Europa, prin flora si fauna variata. Este una dintre principalele zone de agrement, in cadrul careia s-au dezvoltat turismul de vanatoare si pescuitul sportiv. Turistii care viziteaza Delta Dunarii sunt impresionati de bogatiile naturale si peisajul mirific din aceasta zona. La aceasta se adauga si ospitatlitatea cu care sunt tratati de localnici, mancarurile si traditiile specifice zonei, exploatarea fiecarui colt al salbaticiei cu barca. Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, cea mai noua forma de relief din Romania.

* PADUREA LETEA este o arie protejata de interes national. Din satul Letea se  inchiriaza (contra cost) autovehicule  gen ”safari” pentru a ajunge la padure, la dunele de nisip, stejarii milenari și a vedea caii salbatici. Excursia prin padure dureaza aprox. 2 ore.  Pranzul, bazat pe preparate cu specific traditional, se poate servi la una din pensiunile din loc. Letea.

* SULINA este un oras port si reprezinta cel mai estic punct al Romaniei. Aici turistii pot vizita orasul si se pot bucura plaja linistita si de o baie in Marea Neagra. La plaja se poate ajunge cu un microbuz, un taxi. Pe faleza orasului Sulina sunt numeroase terase unde puteti servi pranzul.

* PADUREA CARAORMAN este o arie protejata de interes national. Din satul Caraorman se inchiriaza (contra cost) autovehicule pentru a ajunge la padure. Aici se afla cel mai mare stejar din Delta Dunarii, cu o varsta de 400 de ani, numit „Stejarul ingenunchiat”, liane, masa tacerii etc. Pranzul, bazat pe preparate cu specific traditional, se poate servi la una din pensiunile din localitate.

* SFANTUL GHEORGHE  – este un loc deosebit din punct de vedere turistic, punctul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra.  Sfantul Gheorghe este localitatea unde turistii se pot bucura de plaja salbatica cu nisip fin, de relaxare si liniste.  Daca ne permite vreme, se poate face o plimbare pana la punctul in care se varsa Dunarea in Marea Neagra.  Din centru pana la plaja se poate ajunge cu autovehicule (contra cost), iar pranzul se poate servi la terasele din localitate (bazat pe preparate cu specific traditional).